October 1, 2010

Segedíííín cooking!

...alebo knedľe on my mind.

Jedného dňa sa Renatka rozhodla, že Dánom navarí. A čo iné, ako jej obľúbený, najobľúbenejčí segedínčíok :)

Internacionálna kuchárska partička:

Ja. Slovakia. 22.
Ardo. Albania. 27.
Marko. Hungary. 17.

Postup:

Vytlačte si recept z internetu. Informujte personál kuchyne, že prvého októbra na večeru môžu ostať doma, lebo takých vynaliezavých mladých ľudí na škole ešte nemali, čo by im knedľe navariľi! Zložitejšia úloha: preklad do angličtiny. Riešenie: vytlačíme recept v angličtine! :)

Segedin gulasch with steamed dumplings (so called "bread" - it is not breaaaad meeeen!)

Kyslú kapustu nám nezohnali! Prúser. Ale dánska kuchynská lady našla riešenie. Kapustičku uvaríme, okoreníme, pridáme citrón a môže sa to začať podobať na segedín. Hmm, ale kapusty bolo málo. Ale Dáni boli radi, pretože keď je málo kapusty, bude veľa mäsa, a oni bravčovinku tak zbožňujú... Nech žije pork! Najväčšie stresy som mala z knediel. V živote to tu nik nejedol ani nepripravoval. Ale vydarili saaaa! Cesto pekne nakyslo, moderné technológie nám zabezpečili bezkonkurenčnú paru, takže nakoniec sme zožali úspech! :)


Kapusty bolo málo, ale knediel sme spravili tóóóľko, že ich ešte 5 ostalo...
Fotky odkonca: